Balıkesir Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesi Havran, Edremit, Altınoluk MYO'larının Ortak Mezuniyet Töreni

Balıkesir Üniversitesi Havran, Edremit ve Altınoluk Meslek Yüksekokulları’nın 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri, 14 Haziran 2011 tarihinde, Altınoluk Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Arslan, Prof. Dr. Bedri Yüksel ve Prof. Dr. Mehmet Doğan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit 19. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Havran MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Turan, Edremit MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı ile Altınoluk MYO Müdürü Doç. Dr. Turgut Kılıç, fakülte dekanlarımız, yüksekokul müdürlerimiz ve öğretim üyelerimizin onurlandırdığı tören büyük bir coşku ile kutlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan açılış konuşmasında, anne-babalara; “Sizler sahip olduğunuz en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bir süreliğine bizlere emanet ettiniz. Bizler de onları sizlere, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, dürüst, ahlaklı, bilgili, görgülü, çalışkan ve üretken birer insan olarak yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ettik. Sizler de, bizler de onlarla ne kadar gurur duysak azdır.” diyerek seslendi. Mezun öğrencilerin mutluluğunu paylaştığını belirten Rektör Alkan, bundan sonraki süreçte de Balıkesir Üniversitesi olarak onların yanında yer alacaklarını belirtti.

Altınoluk MYO Müdürü Doç. Dr. Turgut Kılıç öğrencilere hitap ettiği konuşmasında, yaptıkları mesleklerde başarılı olabilmeleri için o mesleği severek icra etmelerinin yanı sıra doğruluk ve dürüstlükten asla vazgeçmemelerinin, ayrıca hayatın önceliklerini sevdikleriyle paylaşmanın son derece önemli olduğunun altını çizdi. Zamanın geri getirilemeyen, boşa geçirilmemesi gereken bir öneme sahip olduğunu belirten Kılıç, başarıya ulaşmak için azim ve inancın temel etkenler olduğunu vurguladı.

Törende dereceye giren öğrencilere, ödülleri Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Arslan, Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Mehmet Doğan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit 19. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Edremit MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı, Havran MYO Müdürü Doç. Dr. Yusuf Turan tarafından takdim edildi.

Mezunlara beratlarının verilmesi ve keplerin atılmasının ardından yapılan havai fişek gösterisi ile mezuniyet heyecanı son buldu.