Balıkesir Üniversitesi

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınav Duyurusu ve Takvimi

BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ DUYURU

2011–2012 Eğitim-Öğretim yılı Güz ve Bahar Yarıyılı Bütünleme Sınavları ile ilgili; Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19.06.2012 tarihli toplantısında alınan kararlara göre öğrencilerimize bütünleme hakkı tanınmıştır.

Daha önce bütünleme hakkı olmayan üniversitemiz tüm öğrencilerine bütünleme hakkı verilmiştir.

2011-2012 Güz ve Bahar Yarıyıllarında okutulan derslerden devamını alan öğrencilerimiz belirtilen takvimde     bütünleme sınavlarına girebilecektir.

Bütünleme sınav sonucunda alınan notlar final sınavı yerine geçecektir. Dolayısıyla bütünleme notuna göre transkripte işlenecektir. (Öğrencinin daha önce aldığı final notunun hiçbir önemi kalmayacaktır.)

Geçme notu, ilgili yarıyıldaki en son alınan arasınav notunun %40’ı ve bütünleme notunun %60’ı dikkate alınarak belirlenecektir.

Bütünleme sınav hakkından, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında kayıt yaptırdıkları ders/derslerden sınava girme şartlarını yerine getiren ancak yarıyıl/yıl sonu sınavına giremeyen öğrenciler ile yarıyıl/yıl sonu sınavına girdikleri halde başarısız olan öğrenciler ve not yükseltmek isteyen tüm öğrencilerimiz yararlanabilecektir.

Bütünleme sınav takvimine buradan ulaşabilirsiniz.