Balıkesir Üniversitesi

Sındırgı MYO'da Ek Bina İnşaatına Başlandı

Sındırgı Meslek Yüksekokulu’nda ek bina inşaatının temel atma töreni, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Temel atma törenine; Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Sındırgı MYO Müdürü Prof. Dr. Cihan Özgür ile hayırsever iş adamı Zühtü Kandemir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Sındırgı MYO’dan mezun olan öğrencileri Türkiye’nin pek çok noktasında önemli yerlerde gördüklerini belirterek, mezunların gittikleri yerlerde Sındırgı’nın birer elçisi olarak kendilerini temsil ettiklerini belirtti. Ertuğrul, hayırsever iş adamı Zühtü Kandemir’e ek bina inşaatına verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da, yapımının bir kısmı, hayırsever iş adamı Zühtü Kandemir, bir kısmı da Sındırgı Belediyesi tarafından üstlenen ve tamamlandığında 4 katlı olacak ek binanın iç tefrişatının, üniversitemiz tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Rektör Alkan, Sındırgı’yı, üniversiteli öğrencilere en fazla sahip çıkan ilçelerden birisi olarak nitelendirirken, belediye başkanı, Sındırgı halkı ve hayırsever iş adamı Zühtü Kandemir’e teşekkürlerini sundu.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da, eğitim alanı ve sosyal anlamda Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Balıkesir’de, yıllardır eksik olarak gördüğü, eğitim yatırımlarına vatandaş katkısının önemine dikkat çekti. Arslan, temeli atılan ek binanın, kısa zamanda tamamlanarak Sındırgı’daki eğitim hayatına katkı sağlaması dileklerinde bulundu.

Temeli atılan projede, 2400 m2 kapalı alan içerisinde 80’er öğrenci kapasiteli 6 derslik, 1 konferans salonu, 65 bilgisayar kapasiteli laboratuvar ve idari blok bulunacak. Mimari projesi 4 katlı olacak şekilde hazırlanan ek binanın ilk etapta 2 katı yapılacak ve daha sonra ise geri kalan 2 katı tamamlanacak.