smallimageFakülte Tarihçesi ve Profili

3837 sayılı Kanunla kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi' nde eğitim-öğretime 1993 yılında; Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri ile başlanmıştır. 2000 yılında da Tarih ve Coğrafya bölümleri eğitim-öğretime açılmıştır. 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında Sosyoloji Bölümü, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü eğitim öğretime başlamıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya ve Tarih Bölümlerinde İkinci Öğretim programı da bulunmaktadır.

Fakültemizde dört yıllık lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Lisans öğrenimini tamamlayan öğrenciler  pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak “Alan Öğretmeni” olabilme imkanına da sahiptirler.

Fakülte programları temel bilimler alanında bilim adamı yetiştirmek üzere hazırlanmıştır.

Web Sorumlusu : Selçuk Bildirici selcuk@balikesir.edu.tr