• TARİHÇEMİZ

Otomotiv Teknolojisi Programı 2002 yılında kurulmuştur. 2011 yılından bu yana  Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı olarak eğitim vermeye devam etmektedir. 1. ve 2 . öğretim olmak üzere eğitim vermektedir.

VİZYONUMUZ

Programın vizyonu, 2002 yılından beri sürdürmekte olduğu eğitim öğretim faaliyetlerini, alanın  ihtiyaçlarına göre sürekli yenileyerek, mezunlarının gerek üretim ve gerekse hizmet sonrası kademelerde sektörün beklediği insan gücünü kalite ve felsefesine uygun olarak yetişmelerini sağlamaktır.

MİSYONUMUZ

Otomotiv Teknolojisi Programı olarak üstlenilen misyon, üretim ve satış sonrası hizmet sektörlerinin ihtiyaçları doğrultusunda eleman yetiştirilmesini sağlamak ve bu yöndeki açığın kapatılmasında aracı kurum olmaktır.

İSTİHDAM OLANAKLARI

Otomotiv teknikerleri, ana ve yan sanayi otomotiv fabrikalarının hemen hemen tüm kademelerinde tekniker karşılığı sayılabilecek unvan ve sorumluluklarda görev almaktadır.  Otomotiv teknikerleri, üretimde, satış sonrası servis hizmet birimlerinde ve araç muayene istasyonlarında teknik personel olarak hizmet vermektedirler. Bu birimlerde grup liderliği servis yöneticiliği, satış grup liderliği, yedek parça, servis atölyesi yöneticiliğinden, personel eğitimlerine kadar bir çok alanda sorumluluk ve görev almaktadırlar.

Mezun öğrenciler dikey geçiş sınavı (DGS) ile Mühendislik Fakülteleri, Teknoloji Fakülteleri ve Teknik Eğitim Fakültelerinin Otomotiv, Makine ve Endüstri Mühendislikleri Bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.

Adres
    Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR
    (266) 612 12 09 / 4 hat
    Faks