• TARİHÇE

    Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, İKMEP (İnsan Kaynaklarının Mesleki EÄŸitim Yoluyla GeliÅŸtirilmesi Projesi) projesi kapsamında; bilimin evrensel ilkeleri, Avrupa BirliÄŸi ve Yüksek öÄŸretim yeterlikler çerevesi, mesleki ve teknolojik geliÅŸmeler ile yüksek öÄŸretim Kurumlarının ilgili mevzuat mlerine göre 2011-2012 akademik döneminde uygulanmaya baÅŸlamıştır. Bölüme ait Tekstil teknoloji Programı bulunmaktadır. Programda uygulanan meslek dersleri ve seçmeli dersler belirlenirken; sektör talepleri, bölgesel ihtiyaçlar, eÄŸitim kurumunun koÅŸulları ve öÄŸrenci yönelimleri ve talepleri dikkate alınmıştır.ÖÄŸrencilerimiz iki (2) yıl sonunda 120 AKTS (ACTS)kredisiyle mezun olacaktır. Dersler teorik, uygulamalı, zorunlu ve seçmeli olarak düzenlenmiÅŸtir.

    VİZYON

    DeÄŸiÅŸen koÅŸullara uyum saÄŸlayabilen, sektör eÄŸilimlerini önceden tahmin edebilen esnek eÄŸitim modelleri ve programları oluÅŸturarak iÅŸ dünyası ile iÅŸbirliÄŸinin sürekliliÄŸini saÄŸlamak. 

    MİSYON

    Teknolojinin hızlı geliÅŸimi göz önünde bulundurularak, sektörün devamlılığı için teknolojik ve yapısal geliÅŸmelere uyum saÄŸlayabilecek bilgiyi ezberleyen deÄŸil, kullanabilen, üretime dönüÅŸtürebilen, sürekli deÄŸiÅŸim ve geliÅŸime açık tekniker seviyesinde nitelikli eleman yetiÅŸtirmek.

    İSTİHDAM OLANAKLARI

    Tekstil endüstrisinde iplik, dokuma, örme, boyama, baskı, bitirme, hazır giyim iÅŸletmelerinde tekniker olarak ve ön lisans dereceleri kamu kurumlarında KPSS sınavında yeterli not almaları durumunda tekstil teknikeri olarak çalışabilmektedirler.

    Kazanılan Derece

    Önlisans

    Kabul Koşulları

    Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve YGS-Yüksek ÖÄŸretime GeçiÅŸ Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.

    Üst Kademeye GeçiÅŸ

    Mezuniyet ÅŸartlarını saÄŸlayan öÄŸrenciler Dikey GeçiÅŸ Sınavı (DGS) ile ilgili lisans programlarına geçiÅŸ yapabilmektedirler.

    Mezuniyet Koşulları

    Tekstil Teknolojisi Programından mezun olup Tekstil Teknikeri unvanı alıp ön lisans derecesi elde edebilmek için öÄŸrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü baÅŸarıyla tamamlamak, 30 iÅŸ günü stajı tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekmektedir.

    Tekstil Teknolojisi Programı Eğitim Amacı

    Tekstil sektöründe rekabet, dünyada artan rekabet ÅŸartlarına baÄŸlı olarak ülkemizde de maliyetlerin azaltılması hususundan da ziyade kalite standartlarının artırılmasına doÄŸru bir eÄŸilim göstermektedir. Günümüzde firmalar ayakta kalabilmek için teknolojik geliÅŸmeleri takip ederek modern üretim anlayışını benimseyerek kalite odaklı üretim yapmak zorundadırlar. Bu anlamda tekstil sektöründe teknolojik yatırımların yanı sıra nitelikli ve eÄŸitimli insan gücüne yatırım da giderek artmaktadır. Bölümümüzün amacı, bu alandaki ihtiyacı karşılamak üzere dokuma, iplik, terbiye ve hazır giyim alanlarındaki gerekli ara elemanları yetiÅŸtirmektir. Mezunlarımızı lif ve dokuları tanıyabilen, bunları günümüz teknolojisini kullanarak mamul hale getirebilen, uygun bilgisayar programlarını kullanabilen, kalite bilincine sahip, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi kurallarını çalışma hayatında uygulayan, mesleÄŸi ile ilgili yenilikleri takip edebilen gerekli donanıma sahip Tekstil Teknikerleri olarak yetiÅŸtirmek esas gayemizi oluÅŸturmaktadır.


    Adres
    Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR
    Telefon
    (266) 612 12 09 / 2 hat
    Faks
    (266) 612 11 64
    E-Posta
    myo


Web Sorumlusu : Salim BaÅŸaran sbasaran@balikesir.edu.tr