Paleontoloji ile Canlılık Tarihi Konferansı Düzenlendi

Paleontoloji ile Canlılık Tarihi Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz ile Bilim ve Paleontoloji Derneği işbirliğinde Paleontoloji Seminerleri etkinlikleri altında “Paleontoloji ile Canlılık Tarihi ve Canlılarda Teknoloji Konferansı” düzenlendi. Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonundaki etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ile birlikte çok sayıda öğretim elemanının da katıldığı konferansta Biyolog Onur Yıldız tarafından Paleontoloji bilimi, canlılık tarihi ve evrim teorisi ilişkileri konularında bilgiler verildi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Toprak’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta dünyanın oluşumundan bu yana geçen farklı dönemlerdeki canlı yaşamı ve yapısı hakkında detaylar veren Biyolog Onur Yıldız, geçmiş dönemlere ait fosil buluntularına bakıldığında günümüzde yaşayan canlı yapılarının çoğunun geçmişte de aynı olduğunun görüldüğünü belirtti.

Canlı yapısındaki teknolojinin üstünlüğünü dile getiren Yıldız, canlılık oluşumunun evrim teorisinin aksine aniden gerçekleştiğini söyledi. Paleontoloji bilimi ışığında yapılan araştırmalar ve fosil bulgularına bakıldığında evrim teorisinin iddia ettiği canlı ara formlarının bulunmadığına dikkat çeken Yıldız, bazı ara form buluntularının ise insanlar tarafından yapay yollarla üretildiğini sözlerine ekledi.

Dinleyicilerden gelen soruların da yanıtlandığı konferans sonunda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan tarafından, konuşmacı Onur Yıldız’a teşekkür plaketi sunuldu. Etkinlik, salon çıkışında açılan fosil sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.