Üniversitemiz ve Arçelik İşbirliği ile Edremit MYO'ya Yeni Atölye

Üniversitemiz ve Arçelik İşbirliği ile Edremit MYO'ya Yeni Atölye

Üniversitemiz ile Arçelik arasında imzalanan işbirliği protokolü neticesinde, Edremit Meslek Yüksekokulu bünyesinde tefrişatı Arçelik tarafından yapılan uygulama atölyesi törenle hizmete açıldı.

İşbirliği protokolü imzalanması ve atölye açılışı için Edremit MYO’da düzenlenen törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Arslan, Edremit MYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, Arçelik Tüketici Hizmetleri Direktörü Emin Bulak, Tüketici Hizmet Sunma Grup Yöneticisi Erdal Gözmen, Tüketici Hizmetleri Destek Eğitim Genel Müdürü Bülent Utku,  Arçelik İzmir ve Bursa Bölge Müdürleri ile eğitim yetkilileri katıldı. Edremit MYO Öğretim Elemanları ile öğrencilerin de hazır bulunduğu törende, Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü bünyesindeki atölye, açılış kurdelesi kesilerek “Arçelik Elektrikli Cihaz Teknolojisi Atölyesi” adıyla hizmete açıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr Mahir Alkan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Arçelik yetkilileri ile Edremit Bayi işletmecisi Orhan Yörükoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ederken, Arçelik gibi sanayi devlerinin eğitim alanında yaptıkları yatırımlar ve destekler sayesinde üniversitelerin ve eğitim kurumlarının daha güçlü bir eğitim öğretim ortamına kavuştuğunu dile getirdi. Sanayi kuruluşlarının ülkemizin geleceği açısından elini taşın altına attığını görmekten sevinç duyduğunu ifade eden Rektör Alkan, verilen desteklerin tüm sanayi ve ticari kuruluşlarına örnek teşkil ederek ülkemizin geneline yayılması temennilerini bildirdi. Ülke geleceği için, gençlerin daha nitelikli eğitim görmelerinin önemine değinen Rektör Alkan, “Üniversite olarak sanayi ile işbirliği konusuna büyük önem veriyoruz. Atölye ve laboratuvar kadar gerçek üretim ortamlarının da öğrencilere açılması, eğitimin kalitesi açısından büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Arçelik Tüketici Hizmetleri Direktörü Emin Bulak da imzalanan protokolün, Arçelik tarafından bir üniversite ile bu alanda yapılan ilk protokol olması münasebetiyle memnuniyet duyduklarını söyledi.

Tören, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ın, Arçelik Tüketici Hizmetleri Direktörü Emin Bulak’a teşekkür plaketi sunması ve günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.