Balıkesir MYO-Kia Teknak Oto İşbirliğiyle Mezunlara İstihdam

Balıkesir MYO-Kia Teknak Oto İşbirliğiyle Mezunlara İstihdam

Balıkesir Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü ve Kia Teknak Oto arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, bölüm öğrencilerinden 3’ü firma bünyesinde çalıştırılmak üzere işe alındı.

İşbirliği hakkında bilgi veren Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Fatmagül Tolun, bölüm olarak üniversite ve sektör arasındaki işbirliğine bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yapılan işbirliği sonucunda uluslararası Platinum Prestige ödülüne sahip Teknak Oto bünyesinde üç öğrencilerine iş imkanı sağlamış olmalarının ayrıca mutluluk verici olduğunu vurgulayan Tolun, bundan sonra da Teknak Oto ile iletişim ve işbirliğinin devam edeceğinin altını çizdi. Dr. Fatmagül Tolun; meslek yüksekokullarının misyonunun sektöre eğitimli personel yetiştirerek üretim, servis ve hizmet kalitesini arttırmak olduğunu, bu anlamda sektördeki diğer firmalara da destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Teknak Oto’nun sahibi Ali Keskin de firmalarının kalite standartlarının uygulanmasında, servis hizmetlerinde ve tüketici memnuniyeti açısından değerlendirilmeleri sonucunda bu yıl dünya genelindeki en iyi Kia bayilerinden birisi seçilerek, Platinum Prestige ödülünü kazandıklarını belirtti. Ali Keskin firma bünyesinde çalıştırdıkları personellerinin düzeyini, eğitim seviyesi, öğrenmeye olan yatkınlık ve yetkinlik açısından geliştirmenin gerekliliğinden yola çıkarak, üniversite ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini ve bundan sonra da personel ihtiyaçlarını, Balıkesir MYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü mezunlarından sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. Keskin, işbirliğinin gerçekleşmesinde verdikleri destekten dolayı Bölüm Başkanı Dr Fatmagül Tolun’a teşekkür etti.