NEF'te Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri Düzenlendi

NEF'te Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri Düzenlendi

Necatibey Eğitim Fakültesi ile Alişuuri İlkokulu arasında yapılan, “Okullarda Farklı Çocuğu Farket” projesinin protokolü meyvelerini vermeye başladı. Necatibey Eğitim Fakültesinin akademik destek sağladığı proje kapsamında, NEF Konferans Salonunda, Karesi ilçesi bünyesinde görev yapan anasınıfı ve sınıf öğretmenlerine yönelik “Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri” gerçekleştirildi.

Seminere; Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, öğretim üyeleri ile Karesi ilçesi bünyesinde görev yapan anasınıfı ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Seminer öncesinde konuşan Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, Necatibey Eğitim Fakültesinin hem bilimsel niteliği hem de sosyal sorumluluk bilinci ile Balıkesir’de eğitim konusunda yapılacak tüm çalışmalarda öncü rol almaya devam edeceğini belirtti. Satıl, “Akademik destek sağladığımız bu proje, ilimiz eğitim kurumları ve disletik özellikler gösteren çocukların eğitim yaşantıları açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu özel öğrenme ve algılama farklılığı olan çocuklara dikkat çeken kısa bir oyun sergiledi.

Seminerde; Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Baştürk,  Doç. Dr. Hülya Gür ve Yrd. Doç. Dr. Sonnur Işıtan, özel öğrenme ve algılama farklılığı olan çocuklarla ilgili birer sunum yaptı.

Seminer, konuşmacılara teşekkür edilip çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.