Öğrencilerimiz Fransa'da AB Projesine Katıldı

Öğrencilerimiz Fransa'da AB Projesine Katıldı

Üniversitemizin farklı bölümlerinde öğrenim gören 11 öğrenci üniversitemizin de ortak olarak yer aldığı ve Fransa’nın Toulouse kentinde gerçekleştirilen “Do It Yourself” başlıklı gençlik değişimi projesine katıldı. 8-14 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen proje, Les Eco Lies Derneği ve Paul Sabatier Üniversitesi’nin katkılarıyla 3D Yazıcı teknolojisi hakkında eğitimler, uygulamalar ve kültürel etkinlikleri de kapsayan bir program çerçevesinde yürütüldü.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezinin destekleriyle yürütülen etkinlik, ülke kültürünün tanıtılmasıyla başladı. Sonrasında Paul Sabatier Üniversitesi’nin laboratuvarında 3D yazıcı teknolojisi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Projede, 3 boyutlu barkodlama sistemlerinin çalışma prensipleri, kullanılan yazılımlar, matematiksel formüllerle parçaların nasıl çizilip üretildikleri ve üretilen parçaların ne gibi yöntemlerle montajlandığı da katılımcılara anlatıldı.

Projenin devam eden bölümünde yapılan müze gezisinde mühendislik ve mimarlık çalışmalarında kullanılan maket tasarımları gözlenerek, 3D teknolojisinin kullanım alanları görüldü. Projenin son bölümünde ise Solidworks, AutoCAD, FreeCAD, OpensCAD, Blender, Inkscape, Sketchup gibi çizim programlarını kullanma ve istenilen sertlik ve kaliteyle üretiminin nasıl yapılacağı bilgileri katılımcılarla paylaşıldı.

Çeşitli oyun, dans ve spor etkinlikleri ile sosyal ve kültürel faaliyetlerle tamamlanan projeye katılan öğrenciler, projenin oldukça verimli geçtiğini belirtirken, kendilerine sunulan imkan dolayısıyla üniversitemize teşekkür ettiler.