Üniversitemizin Uluslararası İşbirliklerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Üniversitemizin Uluslararası İşbirliklerine Bir Yenisi Daha Eklendi

Üniversitemizin uluslararası alanda gerçekleştirdiği işbirliklerine bir yenisi daha eklendi. Necatibey Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı ile ABD’de yer alan Ohio State Üniversitesi Crane Erken Çocukluk Eğitimi Araştırma ve Politikaları Merkezi arasında araştırma ve eğitim alanlarında işbirliği anlaşması imzalandı.

İmza programı öncesinde Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, Doç. Dr. Mesut Saçkes ve Yrd. Doç. Dr. Sonnur Işıtan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’i makamında ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Söz konusu anlaşma çerçevesinde önümüzdeki 5 yıl süresince her iki üniversiteden araştırmacıların uluslararası düzeyde ortak araştırmalar yürütmesi, karşılıklı ziyaretlerde bulunarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmesi planlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr Kerim Özdemir, gerçekleştirilecek işbirliği ile Necatibey Eğitim Fakültesinin ve Balıkesir Üniversitesinin uluslararası alanda tanınırlığına bir katkı daha konulduğunu vurgularken, akademik personelin profesyonel gelişimini destekleyecek, ulusal ve uluslararası araştırma ve geliştirme projelerin hazırlanmasına zemin hazırlayacak anlaşmanın taraflar için hayırlı olması diledi.