Balıkesir MYO ile Akkaş Otomotiv Arasında İşbirliği Toplantısı

Balıkesir MYO ile Akkaş Otomotiv Arasında İşbirliği Toplantısı

Balıkesir Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü ile Balıkesir Renault Mais Yetkili Satıcısı Akkaş Otomotiv Petrol Turizm Ticaret Şirketi arasında istihdama yönelik işbirliği toplantısı yapıldı.

Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Şahin Zengin, Engin Bozacı ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Fatmagül Tolun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Akkaş Otomotiv adına, Servis Müdürü Murat Şahin ve Satış Sonrası Müdürü Kani Sekizkardeş katıldı.

Toplantıda, Balıkesir’de yetişmiş nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamakta yaşadıkları sorunları dile getiren şirket yetkilileri, tam zamanlı ve yarı-zamanlı personel ihtiyaçlarını, Balıkesir Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bölümlerden sağlamak istediklerini ifade etti.

Müdür yardımcıları Engin Bozacı ve Şahin Zengin ise firma yetkililerine, Otomotiv Sektörüyle işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını, okulun imkanları doğrultusunda talep edilen ilgili bölümlere ait personel ihtiyacını karşılamak konusunda her türlü işbirliğine ve desteğe hazır olduklarını söyledi.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Fatmagül Tolun da benzer işbirliğini daha önce diğer firmalarla da gerçekleştirdiklerini, firmadan gelen bu talebi öğrencilerimize istihdam yaratma ve üniversite sanayi işbirliğine bir yenisini eklemenin mutluluğuyla, en kısa zamanda memnuniyetle yerine getireceklerini belirtti.

Bölüm öğrencilerinden 4’ünün firma bünyesinde çalıştırılmak üzere işe alındığı toplantıda, işbirliğinin genişletilerek sürdürülmesi amacıyla Eylül ayında diğer otomotiv firmalarının da hazır bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapılması kararı alındı.