NEF'te Dünya Çocuk Günü Etkinliği Düzenlendi

NEF'te Dünya Çocuk Günü Etkinliği Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi, OBİDEV Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği ve Karesi Kent Konseyi ortaklığı ile Dünya Çocuk Günü çerçevesinde “Otizmli Çocuklar-Her Çocuk Özeldir” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

NEF Konferans Salonu ve bahçesinde gerçekleşen program kapsamında; panel, atölye çalışması ve oyun gösterisi gibi bir dizi etkinlik yer aldı.

İki gün süren etkinlikte, ilk gün “Otizmi Tanıyalım” isimli  panel düzenlendi. Panelde OBİDEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Tabanlı, vakfın tanıtımını yaparken BAÜN Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunay Karlıdere “Tanı, görülme sıklığı ve şu anki tedavi yöntemleri”, OBİDEV Özel Eğitim Öğretmeni Seray Şengül “Otizmli çocukların öğretmeni olmak”, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren de “Otizm ve müzik” konulu sunum gerçekleştirdi.

İkinci gün ise yürütücülüğünü Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren’in yaptığı “Otizmli çocuklarda müzik etkinlikleri yoluyla kavram ve becerilerin öğretimi” isimli çalıştay düzenlendi.

Etkinlik, katılım ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.