Sındırgı'nın Değerleri Ulusal Sempozyumda Ele Alındı

Sındırgı'nın Değerleri Ulusal Sempozyumda Ele Alındı

Balıkesir Üniversitesi, Sındırgı Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğinde 1. Ulusal Sındırgı Araştırmaları Sempozyumu düzenlendi. 5-7 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda Sındırgı; fiziki çevresi, jeotermal zenginlikleri, tarihi ve sosyal yapısı, yerleşim özellikleri, turizm ve kültürel varlıkları gibi çeşitli yönleriyle ele alındı.

Sempozyumun Sındırgı Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen açılış programına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, protokol üyeleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterileri ve Sındırgı Belediyesi Güreş Takımının peşrev gösterisinin de renk kattığı açılışta; düzenleme komitesi adına Prof. Dr. Füsun Baykal bir konuşma yaparak sempozyum düzenleme süreci ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Açılış programında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş de gerçekleştirdikleri konuşmalarla etkinliğin Sındırgı için önemine vurgu yaptılar.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise konuşmasında Sındırgı’nın birçok değeri olduğunu ifade ederken, bu değerlerini tanıtarak, maddi ve manevi değerlere dönüştürmek gerektiğini belirtti. Üniversite olarak bu tür etkinliklerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Rektör Özdemir, “Özellikle bir girişim var ise ardını doldurmak ve desteklemek de bizlere düşüyor. Güzel ve faydalı bir sempozyum olacağını ümit ediyorum” dedi.

Bilimsel programı Sındırgı Belediyesi Meclis Salonunda devam eden sempozyumda farklı üniversitelerden katılan akademisyenlerce; kültür, tarih, turizm, kalkınma gibi ana başlıklar altında hazırlanan bilimsel çalışmalar çeşitli oturumlarda katılımcılarla paylaşıldı. Sempozyum düzenlenen ilçe gezisi ile sona erdi.

Scroll ↓