Atatürk, Ebediyete İntikalinin 79. Yılında Üniversitemizde Anıldı

Atatürk, Ebediyete İntikalinin 79. Yılında Üniversitemizde Anıldı

Ulusal bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 79. Yıl dönümünde, üniversitemizde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

10 Kasım sabahı anma etkinlikleri saatler 9.05’i gösterdiğinde Necatibey Eğitim Fakültesi Bahçesinde ve Çağış Kampüsünde yer alan Atatürk büstlerinin önünde gerçekleşen saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

NEF Anaokulu öğrencilerinin şiirler okuduğu etkinlikte, Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirilirken, “Dersimiz Atatürk” isimli bir film gösterimi yapıldı.

Anma etkinlikleri, Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Atatürk’ün önderliğinde Türkiye’de Opera ve Şarkılar” isimli konser ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığı tarafından düzenlenen, Besim Kemal Akalın' ın yönettiği Türk Halk Müziği Öğrenci Korosu tarafından icra edilen “10 Kasım Atatürk Oratoryosu” ile sona erdi.