BUBYO'da Girişimcilik Konferansı

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Girişimcilik Kulübü tarafından “Başarıya Adım Adım” konferansı düzenlendi. BUBYO Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak; genç girişimcilerden 4B Mühendislik CEO’su Eray Erten ile albüm hazırlığı yapan ve Yıldız Tilbe, Hakan Altun gibi sanatçıların vokalistliğini de yapan Erhan Özçelik katıldı.

Öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferansta 4B Mühendislik CEO’su Eray Erten; ürettikleri 3D yazıcı ve tarayıcılar ile globalleşen dünya pazarına nasıl giriş yaptıklarını ve pazarda nasıl tutunduklarını anlattı. “Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün ‘Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak.’ sözünden ilham alarak yola başladım” ifadelerini kullanan Erten, projesini Amerika Birleşik Devletlerinde tanıttıktan sonra “Kickstarter” adındaki internet sayfasına koyup bağışlar toplayarak başlattığını ve 3D yazıcıların Amerika ve Avrupa ülkelerinde gördüğü ilgi ile Türkiye’de birçok TV programı, şirket ve ünlü isimle çalıştığını katılımcılara aktardı.

Erhan Özçelik’in de müzik hayatından deneyimlerini paylaşarak şarkılarıyla renk kattığı etkinliğin sonunda BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, BUBYO’dan genç girişimcilerin çıkacağına inandığı ve BUBYO ruhunun sektörel olarak yaşatılacağını ifade ederek katılımcılara BUBYO atkılarını, plaket ve çiçeklerini takdim etti.