Balıkesir MYO Balıkesir Metis A.Ş. İşbirliği

Balıkesir MYO Balıkesir Metis A.Ş. İşbirliği

Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Meslek Yüksekokulu ile Metis Bilgisayar Sistemleri A.Ş. arasında öğrencilerin eğitimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre; Büro Yönetimi ve Sekreterlik ile Pazarlama ve İşletme Programı öğrencilerinden isteyenler, eğitim programında seçmeli ders olarak bulunan staj uygulamasını, Metis A.Ş.’nin yönettiği çağrı merkezinde tamamlayacak. Staj programına katılan öğrencilerin ücret, yemek ve ulaşımlarının Metis A.Ş. tarafından sağlanacağı, sigortalarının ise üniversite tarafından karşılanacağı belirtildi.

Düzenlenen imza töreninde Metis A.Ş. yetkilisi Ogün Türkmen, protokol ile Balıkesir Meslek Yüksekokulunun öğretim programına küçük de olsa katkı sağlamakla birlikte şirketlerinin ilerleyen zamanlarda kadrosunu yetenekli gençlerle zenginleştireceğini ifade etti. Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ergün Demir de protokolün Meslek Yüksekokulunun vizyonunda yer alan nitelikli ara eleman yetiştirme hedefine önemli katkı yapacağını belirtti.

Protokolün imzalanmasını takiben başlayan staj uygulaması ile Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdür ve Müdür Yardımcıları çalışmaları yerinde gözlemlemek amacı ile Metis A.Ş.’ye ziyarette bulundu. Yüksekokul yönetimi, bir süre öğrencileri gözlemledikten sonra Metis A.Ş. operasyon sorumluları ile de bir değerlendirme görüşmesi yaptı.