Altınoluk MYO'da Taranabilir Kanserler ve Tarama Yöntemi Konulu Seminer

Altınoluk MYO'da Taranabilir Kanserler ve Tarama Yöntemi Konulu Seminer

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulunda, Edremit Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Taranabilir Kanserler ve Tarama Yöntemi” konulu seminer düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak KETEM’de görevli Hemşire Serpil Yüksekyayla katıldı.

Öğrenciler ile akademik ve idari personelin katıldığı seminerde, kısa bir video sunum ile kanserin önemi ve hayata etkisi anlatıldıktan sonra; kadınlar ve erkeklerde en sık rastlanan kanser türleri, kanseri etkileyen değişebilir ve değişemeyen etkenler, ilk teşhisin önemi ve kanser oluşumunu hızlandıran etmenler hakkında bilgiler aktarıldı.

Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi de etkinlikte yaptığı konuşmada, kanserin çağın hastalığı olduğuna değinerek erken teşhisin kanser tedavisinde çok önemli olduğunu belirtti. Selvi; özellikle Kimya Teknolojileri Programında eğitim gören öğrencilerin meslekleri gereği sentetik maddelerle çalıştıkları için kanser konusunun onlar için ayrıca önemli olduğuna dikkat çekti.