İvrindi Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerinden İlk Yardım Bilinçlendirme Çalışması

Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, gerçekleştirdikleri İlk Yardım Bilinçlendirme Projesi ile Balıkesir’de vatandaşlarla buluştu. Şehir merkezindeki Yaylada Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, ilk yardımla ilgili farklı konular hakkında öğrenciler tarafından bilgilendirme çalışması yapıldı.

“Başlangıç Aşamasında İlk Yardım” başlıklı proje kapsamında; Rentek Manevrası, Heimlich Manevrası, kanamalar, epilepsi, küçük çaplı travmalar, tansiyon, zehirlenmeler, yanıklar konularında bilgiler verildi. Sağlıklı yaşamla ilgili önerilerin de paylaşıldığı etkinlikte, 112’nin aranması gereken durumlar anlatıldı.

Alışveriş merkezinin çeşitli noktalarında öğrenciler tarafından gün boyunca devam eden proje, vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.