İvrindi SHMYO Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

İvrindi SHMYO Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık  Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında proje çalışmalarına devam ediyor. Öğrenciler son olarak Çamucu İlkokulu ve Kadriye Kemal Gürel İlkokulunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

Balya İlçesi Çamucu İlkokulunda gerçekleşen çalışmada, üniversite öğrencileri paramediklik mesleğini tanıtarak, ilkokul öğrencileriyle ağaç dikimi yaptılar. Çeşitli oyunlar ve dramalar eşliğinde sunumlar yapan öğrenciler, öğrencilerin okul oyun alanlarını düzenleyerek fiziksel eksikliklerin giderilmesine de yardımcı oldular. Köy halkının da eşlik ettiği etkinlikte gün boyunca çocuklarla zaman geçiren öğrenciler, son olarak miniklerle piknik yaparak geleceğe dair birlikte hayaller kurdular.

Altıeylül İlçesi Kadriye Kemal Gürel İlkokulunda gerçekleşen çalışmada da öğrenciler, hazırladıkları dramalar eşliğinde hijyen ve sağlık sunumları yaptılar. Çalışmada minik öğrencilere yapılan sunumların içeriğine uygun olarak diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. 3. ve 4. Sınıf öğrencilerini kapsayan etkinlik, okul yönetimiyle yeniden farklı projelerde birlikte olma dileklerinde bulunulmasıyla sona erdi.