BUBYO ve Burhaniye Ticaret Odası İşbirliğiyle Burhaniye'nin Turizm Master Planı Hazırlanacak

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ile Burhaniye Ticaret Odası arasında “Burhaniye Turizm Master Planının Hazırlanması Projesi” imzalandı. BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine; Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Burhaniye Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı ile BUBYO Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü öğretim elemanları katıldı.

BUBYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban’ın sorumluluğunda Turizm Politikası ve Planlaması dersi kapsamında yapılacak ve 100 öğrencinin görev alacağı proje ile Burhaniye ekonomisinin güçlendirilmesinde stratejik öneme sahip turizm alanında kapasite geliştirmeye yönelik araştırma faaliyetleri yapılarak, Burhaniye turizm gelirlerinin artırılması ve turizm faaliyetlerinin tüm yıla ve ilçe geneline yayılarak çeşitlendirilmesi amaçlandı. Ayrıca, doğal kaynakları riske atmadan, temiz yaşam alanlarını tahrip etmeden, zengin kültürel mirası ve insani değerleri geleceğe taşıyarak turizm gelişimini sağlamanın da amaçlandığı belirtildi.

Burhaniye Ticaret odası tarafından desteklenen proje hakkında Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş; “Ticaret Odası olarak faaliyetlerin orta ve uzun dönemi göz önünde bulundurarak, planlama yaparak ve geliştirilen planları belli bir süre gözden geçirip tekrar iyileştirmeler yaparak sürdüren bir kurum olmayı amaçlamaktayız. Plana dayalı uygulamaların Burhaniye için yeni kazanımlar ve yeni fırsatlar doğuracağını düşünüyoruz” diyerek proje ortakları olan Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban’a teşekkür etti.

Proje yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ise Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş’ın bu proje özelinde desteklerinden ve katkılarından çok mutlu olduğunu belirterek “BUBYO olarak sivil toplum kuruluşları ile yapılan projeler yaygın etkimizi artırmakla birlikte daha gerçekçi ve verimli sonuçlar vermektedir. Burhaniye turizminin planlanmasına yönelik proje, bölge ile ilgili bundan sonra yapılacak olan bölgesel ve ulusal planlamalarda farkındalık yaratmak ve hareket noktası oluşturması açısından son derece önemlidir. Stratejik ortağımız olarak ticaret odamıza, birçok projede yanımızda olan Ticaret Odası Başkanımız Hüseyin Sarıbaş’a, emeği geçecek olan tüm ekip arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım bölge turizminin gelişimi açısından hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

İmza töreninin ardından öğrenciler ve proje ortakları okulun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.