Rektör Özdemir BAP Komisyon Üyeleri ile Edremit MYO'da İncelemelerde Bulundu

Rektör Özdemir BAP Komisyon Üyeleri ile Edremit MYO'da İncelemelerde Bulundu

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen BAP-AYP-2017/01 no’lu Alt Yapı Projesi bilgilendirme toplantısı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir başkanlığında Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyon üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Toplantıda Edremit MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin yaptığı sunum ile projeler hakkında bilgiler verirken, planlanan çalışmaları anlattı. Sakin; “Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile ilk olarak 2015 yılında 150 m²’lik Butik Zeytinyağı Üretim Eğitim ve Uygulama Tesisi; 2016 yılında da 300 m²’lik Makine ve Metal Teknolojileri Atölyesi kuruldu. 2017 yılı güz döneminde ise BAP Alt Yapı Projesi ile Sofralık Zeytin İşleme, Eğitim ve Uygulama Tesisi (Salamurhane) tamamlandı. Aynı projenin devamında ise 2018’de Edremit Meslek Yüksekokulu Sabun Üretim, Eğitim ve Uygulama Tesisinin (Sabunhane) kurulması planlanmaktadır” dedi. Müdür Sakin ayrıca, GMKA tarafından Ocak 2018’de ilan edilen Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı için kapsamlı bir proje hazırlığı içinde olduklarını bildirdi. Sakin, yeni projenin hem mesleki eğitimi için önemli ve istihdam odaklı hem de engellileri kapsayacağını ifade etti.

Toplantı kapsamında Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin ve Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuba Öncül Abacıgil tarafından Rektör Özdemir ve BAP üyelerine proje kapsamında kurulan ve Kasım 2017’de faaliyete geçirilen Sofralık Zeytin İşleme, Eğitim ve Uygulama Tesisi gezdirildi. Sakin ve Abacıgil, projenin en önemli çıktısının teorik derslerin yanında öğrencilere uygulamalı eğitim verilmesi olduğunu ifade ederken, diğer proje çıktıları zeytin ve zeytinyağı ürünlerini de tanıttılar. Projenin 2. Bölümünde ise Sabun Üretim, Eğitim ve Uygulama Tesisi (Sabunhane) kurulumu çalışmaları, Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir ve BAP üyelerinin desteğini aldı.

Toplantı sonunda Edremit MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ile çalışmalara destek verenlere, proje ekibi ile Edremit MYO akademik ve idari personeline teşekkürlerini sundu. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de gerçekleştirilen çalışmalarda emek veren herkesi kutlayarak, yeni proje ve uygulama çalışmalarında başarılar diledi.

Emekli Personele Plaket

Rektör Özdemir Edremit MYO’daki programı kapsamında ayrıca Temmuz-2017’de okuldan emekli olan idari personeller Cemalettin Erkal, Semra Arslan, Rasim Çağlar ile Ocak 2018’de emekli olan Berna Alemoğlu’na, verdikleri hizmetleri anısına plaket ve hediyelerini takdim etti. Rektör Özdemir emekli personele emeklilik hayatlarında sağlık ve huzur diledi.