BAÜN'den Balıkesir Hayvancılığına Destek

BAÜN'den Balıkesir Hayvancılığına Destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2018 yılının hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı ölüm oranlarını düşürme yılı olarak ilan edilmesi üzerine Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Üniversitesi ve Veteriner Hekimler Odası işbirliğinde “Buzağı, Kuzu ve Oğlak Kayıplarını Azaltma İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkan Vekili Coşkun Gökoğlu, protokol üyeleri, ilgili kurum temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Program, Balıkesir tarımı ile Buzağı, Kuzu ve Oğlak Kayıplarını Azaltma İşbirliği Protokolü tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Protokol üyelerinin konu ile ilgili görüşlerini aktardıkları konuşmaları ile devam eden program, işbirliği protokolünün taraflarca imzalanması ile sona erdi.