BUBYO'da Sektörel İş Birliği Günlerinin İkincisi Düzenlendi

BUBYO'da Sektörel İş Birliği Günlerinin İkincisi Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) ve Burhaniye Ticaret Odası iş birliği ile BUBYO öğrencilerinin gelecek iş yaşamlarını planlayabilmeleri, sektöre başlangıç için staj yapabilecekleri işletmeleri seçmeleri ve edindikleri mesleğin sektördeki temsilcileri ile birebir görüşmeler yapabilmeleri amacıyla ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen “Sektörel İş Birliği Günleri”nin ikincisi gerçekleştirildi.

BUBYO Fuaye alanında açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan ve Körfez bölgesinin çok sayıda turizm işletmesinin yer aldığı organizasyona; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, Burhaniye Mal Müdürü Mustafa Ak ve Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, üniversitenin birim yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

BUBYO öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyon hakkında bilgiler veren Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban; “Bu tür organizasyonların hem öğrencilerimiz hem de bölgemizin turizm işletmeleri açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl yaptığımız organizasyona göre bu yıl katılımcı sayımızda artış bulunmakta. Aynı zamanda sektör temsilcileri arasında kendi yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi de görmek mutluluğumuzu kat ve kat artırmakta. Bu tür organizasyonlar ile BUBYO’nun sektördeki yaygın etkisini artırma hedefimiz her geçen gün daha da güçlenerek devam etmekte” derken etkinliğin açılışına katılan protokol üyelerine, otel işletmelerine ve seyahat acentalerına teşekkür etti.