BAÜN Öğrencisi Avrupa Şampiyonu Oldu

Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Kerem Kamal, 23 Yaş Altı (U23) Avrupa Güreş Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu oldu. Grekoromen stilde 60 kiloda mücadele veren Kerem Kamal, final müsabakasında Rus rakibi Artur Petrosian’ı 6-3 yenerek Türkiye adına şampiyonadaki tek altın madalyayı kazanan isim oldu. İstanbul Bağcılar Spor Salonunda düzenlenen U23 Avrupa güreş şampiyonasında Türkiye Grekoromen milli takımı ise şampiyonayı 142 puan ile 2. sırada tamamladı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda çeşitli branşlarda milli takım düzeyinde sporcuların da eğitim gördüğünü belirtirken, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettikleri başarıları ile gurur duyduklarını belirtti. Rektör Özdemir, telefonla görüştüğü Kerem Kamal ile antrenör ve yöneticilerini de tebrik etti.

Cumhurbaşkanımızdan Tebrik

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da sporcumuz Kerem Kamal’ı tebrik etti. Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcumuz Kerem Kamal’a tebrik telgrafı göndermiştir” ifadelerine yer verildi.