Tıp Fakültesinde Mezuniyet Gururu

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Avlu Balıkesir’deki törene; Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Kemal Turan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Kuş, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende öğrenciler adına Dönem Birincisi Gülin Kavakalan yaptığı konuşma ile duygularını paylaşırken, mezunların talebi üzerine bir konuşma yapan Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet Can ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Aslan da konuşmalarında mezunlara tavsiyelerde bulunarak meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de yaptığı konuşmada öğrencilerin insan haklarına saygılı ve çevreye duyarlı, insanları seven ve ülkesini yükselten değerlere sahip kişiler olarak yetiştiklerini belirterek, genç hekimlerin çağdaş bilgi ve yöntemlerle sağlık hizmeti sunacaklarını ifade etti. Rektör Özdemir, Balıkesir Üniversitesi mensubu ve mezunlarının her zaman, her yerde, üniversiteyi temsil ettikleri idrakı içinde davranacaklarına inandığını söylerken, genç hekimlere meslek yaşamlarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Tören, dereceye giren öğrenciler ile tüm mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve mezuniyet kütüğüne dönem plaketinin çakılmasından sonra, Hipokrat yemininin gerçekleştirilmesi ve keplerin atılmasıyla sona erdi.