Türk Kültürü ve Medeniyeti, Uluslararası Kongrede Değerlendiriliyor

Türk Kültürü ve Medeniyeti, Uluslararası Kongrede Değerlendiriliyor

Balıkesir Üniversitesi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi, (TÜRKKÜM 2018) yoğun katılımın olduğu açılış programıyla başladı. Çin Seddi’nden Adriyatik’e Geleceğe Bakış temasıyla düzenlenen kongrenin açılışına çok sayıda protokol üyesi ile birlikte farklı ülkelerden Türk topluluklarının temsilcileri ve bilim insanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında daha sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Kongre Onursal Başkanı olan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de kongre açılış programında bir konuşma yaptı. Çok geniş bir coğrafyadan misafirleri Balıkesir’de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Rektör Özdemir, Türklerin bulundukları coğrafyada her zaman adaletin temsilcisi olduklarına vurgu yaparken, kongrenin başarılı ve verimli geçmesi dileklerinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, üniversite olarak Balıkesir’e değer katan etkinliklere büyük önem verdiklerini söylerken, etkinliğin düzenlenmesinde destekleri bulunan kurum ve kuruluşlar ile etkinliğe katılanlara da teşekkürlerini sundu.

Edremit-Güre’de gerçekleştirilen açılış programında; Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Ahmet Akın, Fikret Şahin, Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Kültür Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gönül Bayraktar, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, TÜRKSOY Temsilcisi Kırgız Şair ve Yazar Hojageldi Kuluyev, Türk Ocakları Genel Başkanı ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Türk Ocağı Başkanı Tahir Korucuoğlulları ve diğer davetliler yer aldı.

Açılış programının ardından ilk günün panel oturumları ile devam eden kongre, BUBYO Uygulama Otelinde gerçekleştirilecek panel ve oturumların ardından 8 Eylül 2018 Cumartesi günü sona erecek.