Ombudsmanlık Topluluğu, Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına Katıldı

Ombudsmanlık Topluluğu, Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına Katıldı

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ombudsmanlık Topluluğu, Ankara’da Kamu Denetçiliği Kurumunun düzenlediği Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayına katıldı. 22 farklı üniversitenin temsil edildiği çalıştayda Balıkesir Üniversitesinden Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Öztürk, Topluluk Başkanı Esma Tatarca ve Başkan Yardımcısı Hilal Aldemir yer aldı.

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen çalıştayın ilk günü; Hacı Bayram Veli, Birinci Meclis, İkinci Meclis, Anıtkabir, TBMM, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyareti ile başladı. Çalıştayda ikinci gün ise Kamu Denetçiliği Kurumunda; Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop’un da yer aldığı toplantı gerçekleştirildi. Malkoç ve Şentop’un birer konuşma gerçekleştirdiği toplantıda; Kamu Denetçiliği (Ombudsmanlık) Kurumunun ve çalışma esaslarının tanıtımı yapılarak, üniversitelerin ombudsmanlık toplulukları bünyesinde yapılabilecek faaliyetler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Çalıştay sonunda katılımcılar, üniversitelerin ombudsmanlık toplulukları bünyesinde yapılacak faaliyetlerde ve Türkiye Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları 2. Çalıştayında buluşmak temennilerinde bulunarak çalıştay anısına fotoğraf çektirdiler.

basin@balikesir.edu.tr