Altınoluk MYO Öğrencileri Geleneksel Sirke Yapımını Kaynağından Öğrendi

Altınoluk MYO Öğrencileri Geleneksel Sirke Yapımını Kaynağından Öğrendi

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerine, Drog Hazırlama Tekniği dersi kapsamında, sirke üretim teknikleri ve uygulamalı doğal sirke yapımı öğretildi.

Altınoluk Meslek Yüksekokulu Botanik Laboratuvarında gerçekleştirilen uygulamalı eğitime, Kazdağları köylerinde ikamet eden ve uzun yıllar doğal sirkeler yapan kadın öğreticiler, 30’a yakın öğrenci ve öğretim elemanları katıldı. Etkinlik süresince; öğrencilere geleneksel sirke yapma yöntemini doğru öğretmenin yanında sirke yapımında kullanılacak bitkilerin hangi özelliklerde olması gerektiği ve yapılan sirkenin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda teorik bilgiler de verildi.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi, gerçekleşen etkinliğin Türkiye’de ilk olacak “Altınoluk MYO Geleneksel Tıbbi Sirke Şenliği Festivali” için bir ön çalışma olduğunu belirterek, ilerleyen aylarda özellikle tıbbi değeri bulunan kekik, adaçayı, fesleğen, alıç, ahlat, hünnap gibi bitkiler kullanılarak öğrenciler tarafından 15-20 farklı bitkiden geleneksel sirke üretilip katılımcılara sergileneceğini ve bu sirkelerin tıbbi değerlerinin verileceği bir festivalin düzenleneceğini ifade etti.

Uygulamalı etkinliğin bitiminde öğrencilerle Kazdağları köylerinden gelen öğretici kadınlar arasında soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik, Altınoluk MYO Müdürü Doç. Dr. Selvi’nin tüm katılımcılara teşekkür etmesinin ardından günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

basin@balikesir.edu.tr