BAÜN'de, Palyatif Bakımda Manevi Danışmanlık Konferansı

BAÜN'de, Palyatif Bakımda Manevi Danışmanlık Konferansı

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Manevi-Psikolojik Danışma Topluluğu (BAÜN-MAPDAT) ile Balıkesir Üniversitesi Manevi-Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAÜN-MADMER) tarafından Balıkesir İl Müftülüğünün katkılarıyla “Palyatif Bakımda Manevi Danışmanlık” konferansı düzenlendi. NEF konferans salonundaki etkinliğe, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, akademisyenler, öğrenciler ve Diyanet İşleri Başkanlığının hastanelerde görevli manevi danışmanları katıldı.

Düzenlenen seri konferansların 13. sü olan etkinlikte, BAÜN-MAPDAT Akademik Danışmanı ve BAÜN-MADMER Müdürü İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Din Psikoloğu Doç. Dr. Mustafa Koç konuşmacı oldu. Konferans öncesi konuşan Topluluk Başkanı Fırat Çetin, gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatarak, Türkiye’de ilk ve tek olan MADMER ve MAPDAT işbirliğiyle düzenlemiş oldukları seri konferanslara devam edeceklerini belirtti.

Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Mustafa Koç ise uluslararası perspektiften manevi danışmanlığın Türkiye’deki gelişimini ele alarak manevi danışmanlığın palyatif bakım hizmetindeki yeri ve önemi hakkında dinleyicilere bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığının hastanelerdeki manevi danışmanlık hizmetlerinin tarihçesine değinen Koç, palyatif bakım hizmetlerinde bir alan aktörü olarak stratejik bir konuma sahip olan manevi danışmanın, palyatif bakım ekibinde olması gerektiğini psiko-teolojik temeller üzerinden anlattı. Etkinlik, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

basin@balikesir.edu.tr