NEF'te Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi

NEF'te Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde “Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi” düzenlendi. Açılış programına; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdür Cengiz Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı kongrede; toplam 488 bilim insanı tarafından hazırlanan 500 çalışma sunuldu. İlk kez düzenlenen kongrede; 11’i yurt dışından, 474’ü yurt içinden olmak üzere 93 farklı üniversiteden bilim insanı yer aldı.

Kongrede ilk gün Üç Viyolonsel ve Piyano konserinin de gerçekleştirildiği açılış programının ardından; Prof. Dr. Ana Maria Sarmento Coelho,  Prof. Dr. Leondra Radford ve Prof. Dr. Aslan Güçlü’nün yer aldığı ilk panel, Prof. Dr. Özcan Demirel başkanlığında yürütüldü. Öğle yemeği sonrasında karma sergi açılışı ve kongre sunumları, Balıkesir ilçelerinin isimlerinin verildiği 11 salonda yürütüldü. Ayrıca NEF Konferans Salonunda Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan tarafından, Ombudsmanlık konulu seminer verildi. Kongrenin ilk gün programı; Şef Şinasi Çilden yönetimindeki Müzik Eğitimi Anabilim Dalları Birleşik Akademik Oda Orkestrası Konser ve ardından Balıkesir Öğretmenevindeki Gala Yemeği ile tamamlandı.

Kongrede ikinci gün ise Doç. Dr. Gillian Mary Elizabeth Alban ve Dr. Öğr. Üyesi Donald F. Staub’un yer aldığı panel Prof. Dr. Dilek İnan başkanlığında yürütüldü. Gün boyunca devam eden kongre sunumlarının yanı sıra, NEF Konferans Salonunda Cevat Ayna tarafından Mutlu Öğrenme Sınıfı semineri ve Gömeç Salonu’nda da Akıl ve Zeka Oyunları Çalıştayı gerçekleştirildi. Kongrenin değerlendirme oturumu ise Rektör Yardımcısı ve Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Prof. Dr. Özcan Demirel, Prof. Dr. Nevin Saylan ve Prof. Dr. Hülya Gür’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Değerlendirme oturumu sonrasında kongre, düzenlenen sosyal program ile sona erdi.

basin@balikesir.edu.tr