BUBYO'da Öğrencilere Kariyer Tüyoları Verildi

BUBYO'da Öğrencilere Kariyer Tüyoları Verildi

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Girişimcilik Topluluğu tarafından Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans salonunda “Kariyer.net’ten Kariyer Tüyoları” isimli seminer düzenlendi. Kariyer.net takım lideri Bahtiyar Gençero’nun konuşmacı olduğu etkinliğe; Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerde Bahtiyar Gençero, öğrencilerin kendilerini çok iyi tanımaları gerektiğini belirterek sahip oldukları özelliklere göre doğru bir CV’yi nasıl oluşturmaları gerektiğini ve mülakatlarda ne gibi zorluklarla karşılaşacaklarını örnekleriyle anlattı. Gençero konuşmasında Kariyer.net hakkında da bilgiler verirken, “Kariyer.net, en önemli kaynağının insan kaynağı olduğunun bilinciyle hareket eder. Kariyer.net çalışanları olarak bizler tüm Türkiye’de öğrencilerimizin istedikleri kariyeri nasıl elde edebileceklerine yönelik birikimlerimizi onlara aktarmaya çalışıyoruz. İlk kez geldiğim BUBYO’da çok heyecanlı ve motivasyonu yüksek bir kitle ile karşılaştım. Öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutan eğitim aldıkları kurumlardır. BUBYO’da bu motivasyonu gördüm. BUBYO’da bu motivasyon ve birliktelik olduğu sürece Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaya adaydır” ifadelerini kullandı.

Seminer sonunda BUBYO Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban da, Kariyer.net’in sadece işverenler ile çalışanları buluşturan bir platform olmaktan çok öte aynı zamanda eğitim veren, seminerler düzenleyen, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuna hizmet eden bir organizasyon olduğunu vurguladı. Konuşmacı Gençero’ya ve etkinlik organizasyonunda aktif rol üstlenen Girişimcilik Kulübü öğrencilerine teşekkür eden İlban; “Öğrencilerimize verdiğimiz akademik eğitimin yanında onları iş hayatına hazırlamak için seminer ve eğitim programlarına hız kesmeden devam edeceğiz. Üreten, gelişen ve büyüyen bir Türkiye’yi iyi eğitim almış yüksek profilli gençlerle sağlayabileceğimizin farkındayız. Vizyonumuz gereği misyonumuzu, amaç ve hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik, teşekkür plaketi takdimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve etkinliğe katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri takdimi ile sona erdi.

basin@balikesir.edu.tr