Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğrencilerinden Lösemili Çocuklar İçin Farkındalık Etkinliği

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık Yönetimi 1. Sınıf öğrencileri 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası sebebiyle lösemili çocuklar için farkındalık etkinliği düzenlediler.

Etkinlikte lösemi hastası bireylerin zorlu tedavi sürecinde enfeksiyon riskine karşı maske takmak zorunda olduğunu fakat, maskelerinden dolayı toplumda bulaşıcı hastalık taşıyor muamelesi gördüklerini ifade eden öğrenciler, etkinliği bu önyargıyı kırmak için düzenlediklerini söylediler. “Maskeme Değil Gözlerime Bak” sloganını kullanan öğrenciler, maskeyle çekilmiş fotoğraflarını, sosyal medyada da yayınlayarak lösemili bireylerin toplumsal bilinçsizlikten kaynaklanan dışlanmasına dikkat çektiler.

Etkinliğe destek veren Dr. Öğr. Üyesi Seyhun Durmuş ve Öğr. Gör. Olgu Süleyman Kılıç da her yıl dünyada 350.000, Türkiye’de ise 4.500 kişiye lösemi teşhisi konulduğunu ve yapılan farkındalık etkinliğinin çok anlamlı olduğunu söyleyerek öğrencilerin toplumsal bilinçlenmeye yaptıkları katkıdan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

basin@balikesir.edu.tr