Dursunbey MYO Ormancılık Bölümü Öğrencileri Arazi Uygulamasında

Dursunbey MYO Ormancılık Bölümü Öğrencileri Arazi Uygulamasında

Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü Durabeyler Orman İşletme Şefliği bölgesinde düzenlenen arazi uygulama gezisine katıldı. Durabeyler Orman İşletme Şefi Emrah Kürşat Tanas ile şeflik çalışanlarının katkı sağladığı gezide, Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Akça, Öğr. Gör. Doğan Akdemir ve Öğr. Gör. Figen Altıner öğrencilere eşlik etti.

Üretim sahalarında damgalama, kesim işlemleri, üretilen orman emvalinin boylanması, sınıflandırılması ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi gibi meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri birçok konu hakkında bilgi verilen gezide öğrenciler, orman köylülerinin kalkındırılması kapsamında Orman Genel Müdürlüğü’nün desteği ile yapılan sulama barajı inşaatı, süt sığırı yetiştiriciliği, odun dışı orman ürünü üretimi gibi proje alanlarını görme fırsatı buldu.

Durabeyler İşletme Şefliğine bağlı Bebekler yangın ekip binasını da ziyaret eden öğrenciler, orman muhafaza memurları ile gelecekte yapacakları meslek üzerine bilgi alışverişinde bulundu ve katkılarından dolayı Dursunbey Orman İşletme Müdürü Fahri Atalay, Durabeyler Orman İşletme şefi Emrah Kürşat Tanas ve işletme çalışanlarına teşekkür etti.

basin@balikesir.edu.tr