BAÜN'de "Türk Dış Politikası ve Ortadoğu" Konferansı

BAÜN'de "Türk Dış Politikası ve Ortadoğu" Konferansı

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin’in konuşmacı olduğu “Türk Dış Politikası ve Ortadoğu” başlıklı konferans düzenlendi. Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Kocataş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Prof. Dr. Şakir Sakarya, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Şahin, dış politikanın; din, dil, milliyet gibi unsurlardan bağımsız kendi ilkeleri olduğunu belirtirken, Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibarı ile zorlu bir jeopolitik bölgede dış politika yürütmekte olduğunu vurguladı. Ortadoğu’da ittifakların, günlük ve anlık değişebildiğine dikkat çeken Şahin, aynı ülkelerle bir bölgede müttefik iken başka bir bölgede karşı karşıya gelinebildiğini, bunun da bölgenin yapısından kaynaklandığını söyledi. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Mehmet Şahin, konuşmasının sonunda, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, üniversite personeli ve öğrencilere de ilgileri dolayısıyla teşekkür etti.

Etkinlik; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in, Prof. Dr. Mehmet Şahin’e günün anısına çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

basin@balikesir.edu.tr