Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, BAÜN'de Konferans Verdi

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, BAÜN'de Konferans Verdi

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Bağımsız Denetçiler Derneği işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte Balıkesir Üniversitesinde bir konferans verdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Şehit Burak Cantürk Konferans Salonundaki etkinliğe; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şakir Sakarya, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Sayıştay yetkilileri, Balıkesir Bağımsız Denetçiler Derneği yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yaptığı konuşmada Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm konuklara katılımları dolayısıyla teşekkürlerini sundu.

Etkinlikte daha sonra Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, sunumu öncesinde Rektör Özdemir’e Sayıştay’ın yayınladığı eserler ve İstiklal Marşı’nın Osmanlı Türkçesi ile yazılı olduğu tablonun da aralarında olduğu hediyelerini takdim etti. Rektör Özdemir de konuğuna günün anısına çiçek takdim etti. Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş daha sonra “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği, Kariyer Planlaması” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda Sayıştay’ın görevleri ve tarihi hakkında da bilgiler veren Baş, öğrencilere kariyer planlamaları için tavsiyelerde bulundu. Kişinin öncelikle kendisini ve özelliklerini tanıması gerektiğini ifade eden Seyit Ahmet Baş, Sayıştay’da görev almak isteyen denetçi adaylarında ise şüpheci bir bakış açısına ve sorgulayıcı bir kişiliğe sahip olmalarını beklediğini belirtti.

Etkinlik; soru-cevap bölümünün ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Seyit Ahmet Baş’tan Rektör Özdemir’e Ziyaret

Konferans öncesinde, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’i de makamında ziyaret eden Baş, Rektör Özdemir’den üniversitede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Rektör Özdemir, konuğuna ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, Edremit Meslek Yüksekokulunda öğrencilerin uygulamaları ile üretimi gerçekleştirilen zeytin ve ürünlerinden oluşan hediyesini takdim etti.

basin@balikesir.edu.tr