BAÜN'de "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında düzenlenen “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında Balıkesir’den ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinliğe Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü Lokman Gültekin, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı yaptıkları konuşmalarla, etkinliğin anlam ve önemi hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, etkinliğe katılan öğrencilerle birlikte kampüs alanında ayrılan bölgede fidan dikimlerini gerçekleştirdiler. Tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikte 10 milyon öğrenci adına 10 milyon fidan dikilmesi amaçlandı.

basin@balikesir.edu.tr