BAÜN'de "7. Nesil Üniversite" Konferansı

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve YÖK Eski Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’ın konuşmacı olduğu “7. Nesil Üniversite” başlıklı konferans düzenlendi. NEF Konferans Salonundaki etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Rektör Yardımcısı ve Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Durmuş Günay, ilk olarak geçmişten bugüne üniversitelerin özellikleri ve geçirdikleri dönüşümler hakkında bilgiler paylaştı. 7. Nesil Üniversite kavramını kendisinin ortaya koyduğunu ifade eden Günay, üniversitelerin amacının insan gücü yetiştirmek, bilim ve teknoloji üretmek ve topluma danışmanlık yapmak olduğunu dile getirdi. Üniversitelerin bir felsefesi olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Durmuş Günay, üniversitelerin kendisini merkeze alarak; zamanda günümüzden geçmişe, mekanda bulunduğu yerden uzak coğrafyaya, konularda da şimdiden geçmişe doğru yönelen bir müfredatı olması gerektiğine dikkat çekti.

Soru cevap bölümüyle devam eden konferans sonunda Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, gerçekleştirdiği sunumu dolayısıyla teşekkür ettiği Prof. Dr. Durmuş Günay’a çiçek ve teşekkür belgesini takdim etti.

Prof. Dr. Durmuş Günay’dan Rektör Özdemir’e Ziyaret

Gerçekleştirilen konferans öncesinde Prof. Dr. Durmuş Günay, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’i makamında ziyaret etti. Rektör Özdemir, konuğuna ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.