BAÜN, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı

BAÜN, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı

Balıkesir Üniversitesi, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası aldı. Konu ile ilgili çalışmaları yürüten Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yetkilendirilmiş kurum temsilcileri ile birlikte ziyaret ettikleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk’ü yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdi. Daire Başkanı Nihat Çelik ile birim akademik ve idari personelinin yer aldığı ziyarette ilgili kurum temsilcilerinden sertifikayı teslim alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Balıkesir Üniversitesinde, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ne (BGYS) ilişkin çalışmalar, 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı öncülüğünde başlatıldı. Bilgi güvenliği ekibi atandıktan sonra, bu ekip tarafından BGYS El Kitabı, Uygulanabilirlik Bildirgesi, 18 yeni politika ve 15 prosedür oluşturuldu. Temel Farkındalık  ve İç Denetçi eğitimleri 4-5 Haziran 2018 tarihlerinde, sistemin bir parçası olan iç denetim  ise 4 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 7 ay süren çalışmaların ardından 17 Kasım 2018 tarihinde son bulan I. ve II. Aşama denetimleri sonucunda, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, üniversite adına ISO 27001:2013 sertifikası almayı hak etti. Sertifika 3 yıl süre ile geçerli olacak.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Hakkında:

Bilgi varlıklarını korunması, kurumsal yapıyı, güvenlik politikalarını, risk değerlendirmesini ve risk eylem planlarını, sorumlulukları, uygulamaları, prosesleri ve prosedürleri içeren uluslararası bir standarttır. Bu standart kurumun risklerinin minimize edilmesinde, iş sürekliliğinin ve bilginin gizliliğinin, bütünlüğünün, erişilebilirliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.