BAÜN'de, 'Bilinçli Gıda Tüketimi' Konferansı

BAÜN'de, 'Bilinçli Gıda Tüketimi' Konferansı

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Düşünce Topluluğu tarafından; Genç İHH Balıkesir ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) işbirliğiyle Sağlık ve Toplum başlığı altında “Bilinçli Gıda Tüketimi” konferansı düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki etkinliğe; Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, akademik ve idari personel, etkinliği düzenleyen kurum temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan GİMDES Baş Denetçisi Gıda Mühendisi A. Hayreddin İşbilir, katılımcılara bilinçli gıda tüketiminin önemi hakkında bilgiler verdi. İşbilir, çeşitli gıda içeriklerinde yer alan sistein, aspartam, jelatin, sentetik renklendiriciler, fosforik asit, nitrit-nitrat tuzları gibi ürünler hakkında da bilgiler vererek, özellikle katkı maddesi içeren ürünlerin bilinçli tüketimi bağlamında çeşitli uyarılarda bulundu.

Katılımcılardan gelen soruların da yanıtlandığı konferansın sonunda Dekan Prof. Dr. Mehmet Narlı ile Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Murat Özkul tarafından konuşmacı A. Hayreddin İşbilir’e ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere çiçek ve belge takdimi gerçekleştirildi.