BAÜN Öğrenci Topluluklarından Etkinlikler

BAÜN Öğrenci Topluluklarından Etkinlikler

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, düzenledikleri sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ve teknik gezilerle dönem faaliyetlerine devam etti.

Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğundan Doğa Yürüyüşü

Topluluk öğrencileri Sındırgı Çoturtepe Köyüne günübirlik yürüyüş düzenledi. Arş. Gör. Mehtap Nur İndibi sorumluluğunda 46 kişilik ekiple Sındırgı Hisaralan köyünün girişinden sabah saatlerinde başlanılan rotada topluluk üyeleri, öğlen Çoturtepe zirvesine ulaştı. Rüzgardan yıpranan Türk Bayrağını yenisi ile değiştiren öğrenciler daha sonra İbiştepe zirvesine ulaştı.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Topluluğu Çocuk Köyünde

Topluluk bünyesinde İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolu, Balıkesir Çocuk Köyü’nde düzenledikleri etkinlikte çocuklarla birlikte; resim, yüz boyama, balon dağıtımı ve ailelere broşür dağıtımı ve çocuk hakları hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdiler.

Radyo ve İletişim Topluluğu İlkokul Öğrencilerini Ağırladı

Topluluk, Gökçeyazı Şehit Rıdvan Çetinkaya İlkokulunda öğrenim gören öğrencileri Necatibey Eğitim Fakültesinde konuk etti. Akademisyenlerin gözetiminde laboratuvarda deneyler yapan minikler, kütüphaneyi ve derslikleri ziyaret ettiler. Sosyal projelerin öğrencilerin gelişimine katkısına önem veren topluluk, 10 yıllık köy okulları projelerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Akademik Danışman Öğr. Gör. Özgür Yılmaz, benzer projelerin sayılarını daha da artırarak sürdüreceklerini ve bu ay için 3 köy okulu ve bir anaokulu projelerinin gerçekleşeceğini belirterek, etkinliklerinde destek olan başta Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olmak üzere NEF akademisyenlerine de teşekkür etti.

Sualtı Sporları Topluluğu Kaş’a Dalış Gezisi Düzenledi

Topluluk, önceki dönemlerde eğitim almış bröveli dalıcılarla Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Erdener sorumluluğunda Antalya'nın Kaş ilçesine dalış gezisi düzenledi. Öğrenciler, sualtındaki canlı çeşitliliğini artırmak amacıyla oluşturulan yapay batık dalış noktalarında tecrübe dalışlarını gerçekleştirdi.

Milli Savunma ve Teknoloji Topluluğu Teknik Gezide

Balıkesir Üniversitesinin yeni kurulan öğrenci topluluklarından olan Milli Savunma ve Teknoloji Topluluğu üyesi öğrenciler, faaliyetleri kapsamında Ankara Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tesislerini teknik gezi kapsamında ziyaret etti.