Altınoluk MYO Öğrencilerine Geleneksel Bıçak Yapma Eğitimi

Altınoluk MYO Öğrencilerine Geleneksel Bıçak Yapma Eğitimi

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Geleneksel Bıçak Yapma Eğitimi” projesi kapsamında, öğrencilere Edremit-Burhaniye ve Babakale’de geleneksel olarak üretilen bıçakların yapımı öğretildi. Yürütücülüğünü Altınoluk Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Öğr. Gör. Aykut Durgut’un yaptığı projede ayrıca, belirlenen geleneksel üretim noktalarına teknik geziler düzenlenirken, projenin son aşamasında da öğrenciler, yüksekokula alınan makine ve teçhizatlarla geleneksel bıçak yapımını uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Etkinlik, Altınoluk Meslek Yüksekokulu bahçesi ve konferans salonunda, proje yürütücüsü koordinasyonunda 20’ye yakın öğrenci ile gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen proje ile öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine destek olmak ve unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatı öğrenerek çevrelerine anlatmaları ve unutulmamasına katkıları olmaları amaçlandı.

Gerçekleşen proje hakkında bilgiler veren Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Aykut Durgut; temel bıçak imalat yöntemlerini öğrenen ve uygulayan öğrencilerin bu mesleği ek iş ve hobi amaçlı olarak yapmayı düşündüğünü belirtti. Durgut, bölgedeki yöresel bıçaklar ile gerçekleştirilen uygulamanın devamını gelecek yıl içinde Türkiye çapındaki geleneksel bıçak üretim merkezlerini de ziyaret edecek şekilde genişletilmesi için proje üzerinde çalışıldığını da sözlerine ekledi. Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi de projeyi öğrencileriyle buluşturan Öğr. Gör. Aykut Durgut’a teşekkür ederek, projenin başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte, yüksekokul bünyesinde “Kodlama Projesi” kapsamında kabul edilmiş yeni bir bakanlık projesinin de öğrencilerle buluştuğunu ifade etti.