Dursunbey MYO'da Barana Etkinliği

Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksekokulunda, Dursunbey Folklor Araştırma, Kültür ve Turizm Derneği  (DUFAD) bünyesinde faaliyet gösteren “Barana Ahbapları” ekibi tarafından Dursunbey yöresi türküleri ve halk oyunları gösterilerini içeren Barana etkinliği gerçekleştirildi. Dursunbey MYO Konferans Salonundaki etkinliğe Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Dursunbey MYO Müdür V. Öğr. Gör. Erdim Kırdar, Dursunbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mesut Gültekin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan program öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışma ve Dursunbey’in tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtti. DUFAD Başkanı Ali İnce ise Barana kültürünün sadece türkü söylemek ve halk oyunları oynamaktan ibaret olmadığını; gelenek içerisinde kişisel disiplin ve yardımlaşma kültürünün de kazanıldığına dikkat çekti. 2010 yılında UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil olduklarını ve bunun gurur verici olduğunu söyleyen İnce, aynı şekilde Urfa Sıra Geceleri Geleneği, Çankırı Yaren Kültürü ve Elazığ Kürsübaşı Geleneği’nin de aynı listede olduğunu hatırlattı.

Daha sonra türküler ve halk oyunları eşliğinde devam eden program içerisinde Dernek Başkanı Ali İnce tarafından barana kültürü hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler verildi. Dursunbey yöresi türküleri ve halk oyunlarının yanı sıra Orta Anadolu türkülerine de yer veren Barana ekibinin gösterisi katılımcılardan beğeni topladı.

Etkinlik sonunda Dursunbey Müdür v. Öğr. Gör. Erdim Kırdar, Dernek Başkanı Ali İnce ve Barana ekibine katkılarından dolayı teşekkür ederek, bir anı plaketi sundu.