Sağlık Bilimleri Fakültesinde 'Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları' Konferansı

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları” konulu konferans düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Şehit Burak Cantürk Konferans Salonundaki etkinliğe; akademisyenler ve Ebelik Bölümü öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Balıkesir Barosundan Avukat Çağla Demirel, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanununda kadına şiddetin yasal boyutu konusunda bilgiler verdi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal mevzuatın önemini anlatan Avukat Çağla Demirel, sağlık hizmetlerine şiddetle ilgili başvuruda sağlık hizmeti sunucularının yasal yükümlülüklerinin önemini vurguladı.

Öğrencilerden gelen soruların da yanıtlandığı konferansın sonunda konuşmacı Avukat Çağla Demirel’e çiçek takdimi gerçekleştirildi.