Turizm Fakültesinde, 'Antandros Antik Kenti' Konuşuldu

Turizm Fakültesinde, 'Antandros Antik Kenti' Konuşuldu

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesinde, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Antandros Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’ın konuşmacı olduğu, Antandros Antik Kenti konulu bir konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu Konferans Salonundaki etkinliğe Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcııkurt, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Antandros Derneği Başkanı Z. Gülçin Cömert, Yönetim Kurulu Asil Üyesi Şöhret Oelker, Yeminli Tercüman Zeynep İlhan ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Sözcüsü Onur Akgül, de katılım gösterdi.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Gürcan Polat, kazıları 15 yıldır devam eden kenti tanıtarak, yamaç ev ve nekropol kazıları, kentin tarihi ve mitolojisi ile Aeneas Rotası projesi hakkında bilgiler verdi. Etkinlik, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt tarafından Prof. Dr. Gürcan Polat’a plaket takdim edilmesiyle son buldu.