Altınoluk MYO Öğrencileri Çanakkale Şehitlikleri'nde

Altınoluk MYO Öğrencileri Çanakkale Şehitlikleri'nde

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla, gençlerin milli ve manevi duygularını geliştirmek, tarih bilinci kazandırmak ve Çanakkale ruhunu anlatmak amacıyla düzenlenen Çanakkale gezisi programına katıldı.

Balıkesir, Susurluk, Edremit ve Manyas Gençlik Merkezlerinden 14-29 yaş grubu öğrencileri kapsayan etkinlikte Altınoluk Meslek Yüksekokulundan da 28 öğrenci yer aldı. Etkinlik boyunca tarihi alanlar hakkında rehberlerden bilgi alan öğrenciler, Çanakkale Zaferi’nin önemli bölgeleri içinde yer alan Conk Bayırı, Seddulbahir, 57. Alay Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Namazgah, Zıhındere ve Şehitlik Abidesi’ni ziyaret etti. Etkinlik, Çanakkale Savaşları Simülasyon Merkezi ziyareti ile sona erdi.

Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi, etkinliğin öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağladığını söylerken etkinliği öğrencilerle buluşturan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilgin’e teşekkürlerini sundu.