Öğrenci Toplulukları Faaliyette

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki öğrenci toplulukları, düzenledikleri faaliyetler ile dönem çalışmalarına devam etti.

Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu Dağcılık Temel Eğitimini Verdi

Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu 13-14 Aralık 2018 tarihlerinde “Dağcılık Temel Teorik Eğitimi”ni Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda 55 üyesinin katılımı ile gerçekleştirdi. Eğitimlerde; dağcılım türleri ve tarihçesi, dağ ahlakı, çevre ve doğa koruma, yürüyüş bilgisi ve tekniği, dağcılıkta giyinme ve beslenme ile dağcılıkta kullanılan malzemeler hakkında bilgiler verildi. Eğitimin ikinci günü Acil Tıp Doktoru Timuçin Alkaya katılımcılara ilk yardım bilgisini anlattı. Eğitimin sonunda katılımcılar sınava da girerken,  her iki gün de katılım sağlayanlar katılımcı belgelerini alarak bir sonraki aşama olan dağcılık eğitimine katılmaya hak kazandılar.Teorik eğitime katılan sporculara 15 Aralık Cumartesi günü İsmail Akçay Spor Kompleksi tırmanma duvarında, uygulamalı olarak dağcılık düğümleri ve temel tırmanış eğitimi verildi.

EBİTET, 3G Geleneksel Gelişim Günlerini Gerçekleştirdi

Endüstri Bilimleri ve Teknoloji Topluluğu tarafından 3G Geleneksel Gelişim Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Konferans amfisinde gerçekleştirilen etkinlikte genç girişimci TEDX konuşmacısı Atalay Hüryaşar, NVIDIA Community and Social Media Management’tan Emel Çınar Selçuk ve BMW Özgörkey Otomotiv CEO-IT Director Toygun Tunçeri konuşmacı olarak farklı oturumlarda katılımcılarla bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulundular.

Radyo-İletişim Topluluğu Tozlu Raflardan Minik Ellere Projesine Devam Etti

Radyo-İletişim Topluluğu Tozlu Raflardan Minik Ellere 11 projesi dahilinde Bigadiç İlçesine Bağlı Elyapan İlkokulu'na ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette öğrencilerin çeşitli eksikleri giderilirken, okulun ihtiyaçları da tamamlandı. Topluluk üyeleri daha sonra çocuklarla etkinlikler yapıp oyunlar oynayarak programlarını tamamladı.