Kepsut MYO'da TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu Semineri

Kepsut MYO'da TARSİM Tarım Sigortaları Havuzu Semineri

Balıkesir Üniversitesi Kepsut Meslek Yüksekokulunda, Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM’in tanıtımı amacıyla seminer düzenlendi. Seminere TARSİM Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, Uzman Barış Kalaycı ve Sigorta Acentesi sahibi Cemil Sarı katıldı.

Etkinlikte konuşan TARSİM Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, tarım sigortası ve kapsamı ile ilgili açıklamalarda bulundu. TARSİM’in kurulduğu 2007’den beri artan bir ivmeyle büyüdüğünü ifade eden Çakıroğlu, çalışmaların bitkisel ürün sigortası, sera sigortası, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortası, kümes hayvanları, su ürünleri ve arıcılık sigortalarını kapsadığını belirtti. Devletin prim desteği konusunda bilgi veren Çakıroğlu, hasar durumunda yapılan tazminat ödemelerini de anlattı.

Tarım sigortası yapmaya yetkili sigorta acentelerinin belirtildiği seminerde, son dönemde iklim değişikliklerinden dolayı doğal afetlerin artması nedeniyle TARSİM’in önemini artırdığı vurgulandı. Soru-cevap bölümü ile sona eren seminerde sektördeki kariyer imkanları hakkında da bilgiler paylaşıldı.