BAÜN'de, "Manevi Danışmanlığın Sosyolojik Temelleri" Değerlendirildi

BAÜN'de, "Manevi Danışmanlığın Sosyolojik Temelleri" Değerlendirildi

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Manevi-Psikolojik Danışma Topluluğu ile Manevi-Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Manevi Danışmanlığın Sosyolojik Temelleri” başlıklı konferans düzenlendi. Balıkesir İl Müftülüğü ve Karesi Belediyesi sponsorluğunda NEF Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, farklı bölümlerden akademisyenler, öğrenciler ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hastanelerde görevli manevi danışmanları katıldı. Düzenlenen seri konferansların 14.sü olan etkinliğin konuşmacısı ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bilim Dalından Prof. Dr. İhsan Çapçıoğlu oldu.

Etkinlikte konuşan Din Sosyoloğu Prof. Dr. İhsan Çapçıoğlu, temel ihtiyaçları bağlamında insanın bütünlüğünü ele alarak, günümüz toplumlarında sosyal sağlığa yönelik yaygın travmalara değindi. Çapçıoğlu, ardından manevi danışmanlığın sosyolojik temellerinin güçlendirilmesine yönelik önerilerini dinleyicilerle paylaştı.

Topluluk Başkanı Fırat Çetin, MADMER ve MAPDAT’ın Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söylerken, düzenlemiş oldukları seri konferanslara devam edeceklerini belirtti. Etkinlik, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.